back      

ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

Ρήγιο - Μεσσήνη - Κεφαλού - Παλέρμο - Ακράγαντας - Κατάναι - Συρακούσες - Ταορμίνα - Λέτσε - Αλμπερομπέλλο

9 ημέρες ακτοπλοϊκώς

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΡΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους χώρους αναψυχής του πλοίου.

 

2η ημέρα : ΜΠΑΡΙ ΤΑΡΑΝΤΑΣ ΡΗΓΙΟ
Άφιξη στο Μπάρι και άμεση αναχώρηση για τον Ιταλικό Νότο. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Τάραντας με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θα δούμε τη γραφική του παραλία, το παλιό ιστορικό κέντρο και στην συνέχεια ακολουθώντας μια πανοραμική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Καλαβρίας, θα φθάσουμε στο Ρήγιο, ακολούθως επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσουμε τους πίνακες Ζαλευκου τους Διόσκουρους και δύο από τα τέσσερα ορχάλκινα αριστουργήματα της κλασσικής Ελλάδας τους πολεμιστές του Ριάτσε. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΡΗΓΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΕΦΑΛΟΥ ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρόγευμα και περνώντας σύμφωνα με την μυθολογία τα Στενά της Σκύλλας, θα επισκεφθούμε την Μεσσήνη,  όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην "Οδύσσειά" του. Διασχίζοντας την Βόρεια Σικελία θα φθάσουμε στην Κεφαλού, ακολουθεί σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πίατσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος αναχώρηση και άφιξη στο πολύβουο Παλέρμο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΠΑΛΕΡΜΟ (περιήγηση)
Πρόγευμα και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμανδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο του Παλέρμο, όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΠΑΛΕΡΜΟ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει σήμερα, η κοιλάδα των Ελληνικών Ναών. Θα δούμε τον Δωρικό Ναό  της Ομόνοιας, το ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του γυμνού Άτλαντα, τον Ναό του Ηρακλή, της Ήρας και των Διόσκουρων. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραλιακή Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περιοχή). Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΚΑΤΑΝΙΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας που το ανέπαφο ιστορικό της κέντρο βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία. Θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα : ΚΑΤΑΝΙΑ ΤΑΟΡΜΙΝΑ ΛΕΤΣΕ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό θέατρο. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Λέτσε με ενδιάμεσους σταθμούς. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα : ΛΕΤΣΕ ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ ΜΠΑΡΙ ΕΝ ΠΛΩ
Πρόγευμα και περιήγηση στο Λέτσε, χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για Κοριλιάνο και ακολούθως για την Στερνατία με τα υπόγεια ελαιοτριβεία. Στην συνέχεια  αναχώρηση για Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η ημέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι  αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση  για   τον τελικό προορισμό μας.

Περιλαμβάνονται

 
Μεταφορές με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας
Ναυτιλιακά εισιτήρια γραμμής Πάτρα-Μπάρι κατά την μετάβαση και Μπάρι Πάτρα κατά την επιστροφή σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ (ΑΒ4)
Εισιτήρια φέρυ από/προς Σικελία
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*** & 4****
Ημιδιατροφή (1 πρωινό & 1 δείπνο καθημερινά εκτός πλοίου)
Άρχηγό, συνοδός του γραφείου μας
Εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
Ασφαλιστική κάλυψη  αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

 
Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

                                     Γενικές πληροφορίες      info@celebrity-travel.gr

                                     Πωλήσεις     sales@celebrity-travel.gr    

                                     Τηλέφωνο       +30 210 4636644-5-6

                                      Fax                  +30 210 4637532

                                                                                            

 

2004 celebrity travel solutions                                                                                                                        top...

 

          ΚΕΝΤΡΙΚΗ    

 

 

 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΞΩΤ/ΙΚΟΥ

 ΕΞΩΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 ΕΛ/ΚΕΣ  ΑΠ/ΣΕΙΣ

 ΕΝ/ΣΕΙΣ ΑΥΤ/ΤΩΝ

 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

 Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ